Heb jij thuis nog leuke spullen liggen?

Heb je thuis nog leuke spullen liggen en weet je niet goed waar naartoe? Bij volgende verenigingen en organisaties kun je terecht. Deze organisaties en verenigingen zorgen ervoor dat alles een nieuw leven krijgt bij mensen die het nodig hebben. Uiteraard is het erg belangrijk dat kledij en linnengoed niet stuk en vuil zijn en dat speelgoed en meubels bruikbaar en volledig (boekenrek, puzzels, ...) zijn.

Bazar Bizar

Bazar Bizar, de weggeefwinkel van Masala / Gastvrij Sint-Truiden heeft momenteel een tekort aan kleding en schoenen voor mannen en kinderen (alle maten), lakens en handdoeken. Ook de voorraad pampers is altijd kleiner dan de vraag. Bazar Bizar richt zich naar alle kansarmen.

Je kunt er terecht op dinsdag en vrijdag van 13 tot 16 uur.

Locatie Schurhoven 2, Sint-Truiden

Meer info tel. 011 48 68 15

Team Hope

Team Hope is, naast een voedselbank, ook een organisatie die op zoek is naar kledij, speelgoed, linnengoed, gordijnen en meubels. Dat mag gebracht worden naar de witte container aan de voorkant van het gebouw. Alles wordt aan een zeer lage prijs verkocht ( tussen 0,10 euro en 2 euro). De opbrengst wordt opgebruikt voor het aankopen van voedingswaren, zoals bijvoorbeeld dieetproducten. Bij noodsituaties wordt alles gratis gegeven. Heb je groter speelgoed, meubels, voedingswaren, ... dat je wilt schenken, moet je vooraf even contact opnemen met Luc van Team Hope via het nummer 0497 32 05 23.

Locatie Schurhovenveld (Regielaan) 2037, Sint-Truiden

Sint-Vincentius

Sint-Vincentius helpt de meest behoeftigen in Sint-Truiden met voedsel en kledij, maar geeft ook morele ondersteuning en individuele bijstand. Bij Sint-Vincentius kun je terecht voor het brengen van keukengerief, linnengoed, kledij, schoonheidsproducten en klein speelgoed (geen meubels, groot speelgoed en knuffels). Herenschoenen zijn op dit ogenblik ook welkom. Alles wordt gratis ter beschikking gesteld.

Je kunt alles brengen op dinsdag van 9 tot 11.30 uur of bellen naar het nummer 0479 51 03 52 of een mailtje sturen naar paule.dirix@telenet.be

Locatie Naamsevest 6, Sint-Truiden

Opvangcentrum Fedasil

Je kunt in het opvangcentrum voor asielzoekers terecht voor het brengen van kledij (geen meubels of keukengerei). De binnengebrachte kleding wordt gesorteerd en wat in de noodvestiaire gebruikt kan worden, wordt gewassen. De rest van de binnengebrachte kleding wordt naar de kringwinkel gebracht. Ter compensatie krijgt het opvangcentrum tegoedbonnen van de kringwinkel. Met deze bonnen kunnen de bewoners van het asielcentrum kleding aankope in de kringwinkel.

Je kunt 24 op 24 en 7 op 7 in het opvangcentrum terecht voor het doneren van kledij.

Locatie Montenakenweg 145, Sint-Truiden

Meer info tel. 011 69 75 00

Uitgelicht