Sociaal Huis op afspraak

Het Sociaal Huis werkt tijdelijk enkel op afspraak en is te bereiken op het telefoonnummer 011 69 70 30 of via het contactcenter van de stad Sint-Truiden op het nummer 011 70 14 14.


 

Het Sociaal Huis is vanaf 11 mei opnieuw toegankelijk voor alle hulpaanvragen. Ook voor niet-dringende hulpvragen kunnen mensen vanaf dan op afspraak terecht bij het OCMW. De stad Sint-Truiden heeft hiervoor de nodige maatregelen genomen, zodat alle afspraken op een veilige manier kunnen plaatsvinden.

De coronacrisis is voor heel wat mensen een moeilijke periode. Zeker voor mensen die het voor de crisis al niet makkelijk hadden, weegt deze periode extra zwaar. Het is dan ook belangrijk dat het OCMW opnieuw kan ingaan op alle hulpaanvragen.

Wij beperken ons vanaf maandag 11 mei niet langer tot de dringende vragen en hebben hiervoor de nodige veiligheidsmaatregelen voorzien. Zo werd er voor gezorgd dat bezoekers voldoende afstand kunnen houden in de wachtruimtes. Ook de ontvangstlokalen zijn zo ingericht dat de afstand tussen de sociaal assistenten en cliënten kan bewaard worden. Deze lokalen zijn bovendien voorzien van spatschermen. Op verschillende plaatsen voorzien we handgel voor de bezoekers. We raden tot slot iedereen aan om zo veel mogelijk alleen te komen, maar het blijft wel toegestaan om zich te laten vergezellen door een vertrouwenspersoon.

Het sociaal huis is vanaf maandag 11 mei opnieuw toegankelijk voor alle hulpvragen en dit van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u. Mensen die hierop een beroep wensen te doen, moeten hiervoor een afspraak maken, telefonisch op het nummer 011 69 70 30 of via mail op sociaalhuis@ocmw-st-truiden.be.

 

Uitgelicht